“Hmm, Zal wel een autist zijn of zo’n gevalletje borderline. Nee die kan je er niet bij hebben, die schrikt altijd overal van, iets met ptss of zo.. of een of ander trauma. ” Zo makkelijk om je mening te geven, om zo maar wat te roepen zonder het fijne er echt van te weten.

Je bent niet je fouten, dat zijn dingen die je doet/deed niet wie je bent.

Je bent niet je problemen. Die heb je (gehad) die zijn jou niet.

Je bent geen trauma. Die zijn je overkomen en heb je maar ben je niet.

Je bent niet een persoonlijkheidsstoornis. Je hebt het, je bent het niet.

Je bent geen ziekte, je kan een ziekte hebben.

Wie je bent is jouw keuze en jouw keuze alleen.
We zijn altijd maar druk met stempels zetten en hokjes duwen. Wanneer je weet dat iemand iets heeft kan je er rekening mee houden. Wanneer je weet dat je zelf iets hebt kan dat een fijne verklaring zijn. Echter is het belangrijk dat we blijven onthouden dat we allemaal MENS zijn. De een heeft een iets grotere rugzak dan de ander.

De een gaat makkelijker met sommige dingen om dan de ander, maar we blijven mensen. Dus zonder elkaar in hokjes te stoppen en onder een categorie te plaatsen. Laten we luisteren naar wat ieder te vertellen heeft op een gelijkwaardige manier. Zo doen paarden dat ook, bij een paard ben je niets anders dan een MENS.

Een paard ziet JOU zoals jij bent! En een paard wil jou helpen om samen te kijken waar er nog werk aan de winkel is. Om samen op zoek te gaan naar de beste versie van jezelf. Hij zal jou helpen je rugzak een beetje te verlichten. om samen een hoop los te laten. Een paard ziet geen autist een paard ziet geen ziekte zoals bijvoorbeeld kanker, een paard ziet geen angststoornis, een paard ziet jou. En jij mag er zijn, wat je ook hebt, je bent een mens net als ieder anders mens. En toch is ieder mens ook stuk voor stuk uniek.

Wil jij eens samen met een paard werken en ervaren wat een dier voor jou kan betekenen? Zonder (voor)oordeel gescand worden? Wacht dan niet langer en ga de uitdaging aan op weg naar de beste versie van jou!