Instructie

Als instructeur vind ik het belangrijk dat zowel het paard als de ruiter zich op hun gemak voelen. Ik neem mijn werk serieus, maar hou ook van een grapje tussendoor. Het welzijn van het paard staat bij mij hoog in het vaandel. Ik hecht veel waarde aan de juiste en verantwoorde training van het paard, evenals het gebruik van geschikt harnachement. Graag geef ik je advies hierover voor nog meer plezier tijdens de training! Als je een (eigen) paard hebt, wacht dan niet langer en boek een les

Dressuurles 

Dressuur is de basis van alle takken  in de paardensport. Het doel van dressuur is het gymnastiseren van het paard. En een paard op vriendelijke wijze te laten gehoorzamen/ af te richten. Al hoewel ik dit niet prettig vind klinken is het belangrijk dat in elk team duidelijke regels zijn. Zo blijft het voor iedereen veilig en gezellig. 

Springles 

Naast dressuurles kan je ook springlessen volgen. Voor het springen is het belangrijk een goede basis te hebben van dressuur.  Door de juiste techniek en sprongen te gebruiken werk je aan balans, behendigheid en kracht.

Zitles 

Een betere ruiter worden begint bij je zit.  Door middel van zitlessen kunnen we werken aan meer balans om een onafhankelijke zit te creëren. Fijner voor jou en voor je paard! 

Werken aan de hand 

WadH is een trainingsmethode vanaf de grond om het paard te gymnastiseren, werken aan de motoriek en het paard sterker te maken. Ook om het paard te stimuleren of voor te bereiden op de verzameling is dit een prachtige manier van werken. 

Longeerles 

Saaai, ik hoor het iedere keer weer. Je paard een beetje rondjes laten lopen. Of dat doe ik nooit, rijden vind ik veel leuker. Al dit soort vooroordelen maken mij verdrietig. Want echt longeren is kei hard werken. Het vereist een goede dynamiek tussen jou en je paard. Door paarden op de juiste wijze te longeren  gymnastiseer je beide zijdes. Daarnaast is longeren een belangrijk onderdeel van je training en werk je aan een goede spierontwikkeling en uithoudingsvermogen. Ook ontwikkelt je paard meer balans waarvan je tijdens het rijden veel plezier ondervindt. 

Veulen Cursus

DE puppycursus maar dan voor babypaarden. Wist jij dat het super goed is om vanaf veulen af aan al aan het werk te gaan. En NEE zeker er nog niet opzitten. Maar een veulen is nog super kneedbaar en zal oefeningen snel oppakken. Denk hierbij aan voetje geven, poetsen. Aan het halster lopen, buiten wandelingen maken. Bekend maken met verkeer en groot verkeer. En naarmate ze ouder worden de stapjes van longeren en werken aan de hand.
Deze lessen zijn super geschikt voor paarden van 0 tot 3 jaar.