Dressuur dat is niets voor mij
Of ik rijd alleen buiten dan hoef ik geen dressuur te doen
Of mijn paard kan dat niet, vindt het niet leuk

En zo kan ik nog wel even doorgaan met voorbeelden noemen van argumenten waarom we geen dressuur zouden te hoeven doen. En dit breekt mijn penny hart!
We doen niet aan dressuur omdat het mooi er uit ziet, het is niet simpelweg je paard trucjes leren. We doen geen dressuur om wedstrijden te kunnen winnen. We doen dressuur om onze trouwe vrienden GEZOND te houden.
"Het trainen en ten dienste stellen van het paard als rijpaard voor de mens”

Je moet je voorstellen dat wij naar de sportschool gaan en in een keer veel meer gewicht moeten tillen dan we aankunnen. Om dit te kunnen bereiken zullen we beetje bij beetje opbouwen en ons lichaam op de juiste manier sterker maken. Dan vraag ik mij af, hoe kan het dat we nog steeds op paarden gaan zitten en denken dat ze ons gewicht maar gewoon kunnen tillen? Paarden zijn hier namelijk anatomisch NIET op gebouwd.

Dressuur: (Trainen middels Dressuur, dresseren) heeft als uitgangspunt lichamelijke ontwikkeling van het paard, aanleren van het dragen van een persoon op een paardvriendelijke, respectvolle manier, met zo weinig mogelijk hulpmiddelen. Om het paard fysiek en psychisch gezond te houden. Omdat het paard er dus anatomisch gezien niet opgebouwd is om op te gaan zitten, daarom des te belangrijker dat (jij) als verantwoordelijke ruiter dit serieus neemt met als doel op een langdurig gebruik van het paard, zodat de natuurlijke kwaliteiten van het paard gebruikt kunnen worden binnen de kaders van het paard.